The Intergalactic Retrogaming Museum!

Want to discuss retrogaming? Forumet för alla gamla retro nostalgiker, som jag själv!
 
HemPortalliVanliga frågorSökBli medlemMedlemslistaAnvändargrupperLogga in

Dela | 
 

 Hur driver man bort onda andar

Föregående ämne Nästa ämne Gå ner 
FörfattareMeddelande
Starflower

avatar

Antal inlägg : 154
Registration date : 07-10-07

InläggRubrik: Hur driver man bort onda andar   fre okt 19, 2007 4:43 pm

Att driva bort en ande kan ske på många, många olika sätt.
Att fenomenet är synnerligen vanligt och inte alls lika dramatiserat i många andra kulturer har de dock ingen aning om.
Tips på hur man driver bort en besvärlig ande:

Om besvären bara är lätta;
ignorera saken och ge ingen som helst uppmärksamhet (och genom den; energi) åt någonting som manifesterar sig inne i ditt sinne eller utanför.
(De flesta är dock så nyfikna att de inte kan låta bli att rikta sin uppmärksamhet mot det som händer även om de kanske på ytan känner rädsla inför saken. Vilket är helt okej. Passa då på att studera fenomenen till du tröttnar helt och innerligt).

Om besvären är värre;
Starka sinnesintryck är inte populära för en ande.
Dofter av citron, svavel, vitlök (innehåller mycket svavel), etc. Lukta en bra stund när problemen uppstår och/eller elda det som rökelse (var försiktig med svavlet bara, ångorna är giftiga).
Höga ljud är inte heller populära. (Alla som bevittnat en buddhistisk religiös diskussion vet att gapandet dessförinnan för att rensa platsen från ovälkomna andar t.o.m. kan jaga bort en meditativt inställd västerlänning.)
Skarpa synintryck som solsken, starka lampor och liknande gäller likaså.
Kalla bad, etc kan också fungera fint.
Sysselsätt din kropp och dina sinnen tillfullo med annat. Ingen uppmärksamhet alls bör ges fenomenen.
Andar har ofta svårt med att korsa rinnande vatten om de inte bärs över av en mänsklig värd. Vid problem kliv över en bäck, en trädgårdsslang eller vad som helst som finns tillgängligt.
Salt kan fungera också. Häll ut en tjock linje och kliv över.

Om besvären är rena terrorn;
Andar behöver vitalenergi för att fungera på det fysiska planet. Poltergist-fenomen upphör när andens energi tar slut. Det gäller alltså se till att dränera anden på energi och klippa trådarna som ger den kraft.
Men den vanligaste terrorn sker naturligtvis inne i psyket. Mardrömmar, depression, ångest etc.
Den viktigaste faktorn i dessa fall (om det är så att man själv har dessa problem och vill ge sig i kast med dem) är att undersöka hur gärna man vill bli av med sin gäst. Och i detta fallet får man bara reda på det via handlingar. Vad gör du för att bli av med fanskapet? Vad är du villig att göra? Hur länge är du villig att bekämpa detta? I samma grad som du handlar, i samma grad har du styrka att bekämpa och driva ut en ande. En handling säger mer än tusen ord (och tankar).
Känns det som om du inte har kraft nog? Kalla på din egen ande, kalla på mer kraft ur dig själv.
Har du inte kunskap nog? Skaffa dig kunskap! Internet och bokhandlarna är fulla med böcker att läsa.
Har du inte tid? Då är dina problem egentligen inte tillräckligt besvärande för dig.

Hur vet man om besvären orsakas av en ande eller ej?
Även om man kan se energier, former, andar och liknande kan
det kan vara svårt att upptäcka en dylikt på sig själv.
Men principen bör vara densamma;
Utgå från din egen perception, din egen känsla, din intuition, din egen upplevelse och din egen verklighet.
Obs! Detta innebär INTE att man ska låta bli att konsultera den medicinska expertis som finns tillgänglig eller undvika mediciner av olika slag om grava problem uppstår! Det ena utesluter INTE det andra.Jag har nu jobbat aktivt med andeutdrivning och kanalisering i fyra år och vill dela med mig lite.

Vad är en andeutdrivning?
Vad är grunderna i andeutdrivning? Vad är en ande? Hur kan en ande besätta en människa? Vad händer under en andeutdrivning? Vad händer när anden lämnar huset eller platsen? Vad händer efter utdrivningen?

Detta är frågor som ständigt dyker upp. Nu har jag tänkt att skriva lite om vad jag har upplevt under mina andeutdrivningar och om hur jag jobbar.
Vad är orsaken till en andeutdrivning?
När någon behöver hjälp med en andeutdrivning finns det många orsaker bakom det. Jag har varit med om att människor lämnar sina hus efter att ha blivit plågade av andar.


Denna ande för oväsen och rumsterar om. Man kan höra steg, dörrar som smäller, bankande i väggarna, skrik, musik, problem med elektriska apparater, lampor m.m. Många har även berättat att anden rullar ut toalettpapper Smile Ibland kan anden suga energi från människor, vilket kan leda till huvudvärk, tryck i huvudet, illamående och yrsel. I värre fall har jag även upplevt våldsamma och sexuellt trakasserande andar. Vanligtvis är bulleranden platsbunden och händelserna inträffar oftast vid en speciell tidpunkt. Anden förflyttar sig också i bestämda energifält. Aktiviteten är starkast mellan kl. 01 och 05 under natten. Det är inte ovanligt att vanliga människor blir vettskrämda och funderar på att ringa en psykiater Smile . Vissa börjar till och med fundera på att flytta. Detta är inte nödvändigt eftersom det finns hjälp att få.

Släpanden förföljelseanden är ganska lik bulleranden, men denna förföljer dig och släpper inte taget om dig. Det är denna typ av ande som medierna tycker det är svårast att arbeta med. En del av dem kan man få över till andra sidan, liksom anden kan gå vidare till sina nästa liv. Detta kan ske på ca 20-30 minuter, men i svårare fall kan det ta en hel dag. Detta gäller även för bulleranden.

Gengångare är ingen ande.
Det är en materialiserad energi som är bunden till platsen. Det finns många orsaker till varför detta kan uppstå. Det kan t.ex. röra sig om mord och andra otrevliga händelser. Eller när en person har gått samma runda varje dag och i många år. Då stannar energin kvar och kan sätta sig i väggar, tak, golv och till och med i gamla föremål. Så tänk på det nästa gång du besöker en loppmarknad. När energin är på topp kan du se den bilda en gestalt som ljudlöst glider genom rummet och försvinner. Denna visar sig alltid på samma vis. Den vill inte styra till bråk eller oväsen. Om man går in i energin blir man nästan iskall. Samma sak som man kan känna i buller- och klibbandens energifält.

Så vad händer under en andeutdrivning?
Under en andeutdrivning går mediet vanligtvis genom huset och hittar andens energi. När mediet sedan fått en översikt över vad och vem som befinner sig i huset sätter sig mediet ner med levande ljus, levande ljus drar till sig andar. Efter det börjar mediet kommunicera med anden i ett meditativt tillstånd på deltanivå. Då kan mediet förmedla orsakerna till att anden är där. Ibland får mediet även veta andens namn, vilket årtal det rör sig om och olika händelser kring anden. Dessa upplysningar kan man sedan ofta kolla upp och få bekräftade.

Mediet kommer sedan att förklara för anden att han/hon är död, och att mediet vill hjälpa anden över till andra sidan (andevärlden). För att anden ska gå öppnar mediet en cirkel av ljus och kärlek. Det är nu viktigt att be om beskydd från hjälpare under utdrivningen och att de träder in i en cirkel kring oss. Ljuscirkeln kommer att fungera som en portal mot andevärlden. Mediet ber anden att gå mot ljuset och följer anden över. Om anden vägrar får mediet invokera förstärkning från skyddsänglar. Och ärkeänglar kan träda in och ta anden med sig till andra sidan. När anden försvinner händer det ibland att det blir en energi drop-out. Detta kan resultera i att glödlampor. speglar och liknande kan krossas, eller i oljud som att dörrar smäller osv. Mediet ber sen om att cirkeln ska stängas och tackar för beskyddet under utdrivningen.
Det kan ta 1-2 veckor för att det ska bli lugnt i huset, p.g.a. den stora energiförändringen som sker. Man kan märka det genom knackningar, knirrande och bankande i tak, golv och väggar. Detta är självklart helt normalt och, i det stora hela, ofarligt. Även om det kan verka skumt.Hur man fördriver spöken. Vissa skrämmer människor, andra sägs vålla direkt skada. Det finns olika anledningar, men de flesta vill inte ha dom i sina hus.

Alias: att bli av med spöken, bli av med spöken, få bort spöken, fördrivning och spökfördrivning
normal

* Text 527204, v4 - Inmatad av Melle

Det första man nog frågar sig vid spökerier är hur man vet om spöket vill en ont eller väl? Här torde det du känner hos dig själv vara svaret. Känner du dig illa till mods, lugn, stressad, glad, ledsen, osv...? Generellt gäller att man ska tysta sina egna tankar för att känna av omgivningen. Lita på din känsla.

Nästa steg är att bestämma sig om och i så fall hur man vill närma sig detta fenomen. Jag har här sammanställt en del tips på hur man kan gå tillväga. Man kan enkelt dela in de olika metoderna i tre kategorier:

a) avskärma sig från spöket
b) kontrollera spöket
c) ta bort spöket

1. Att avskärma sig från spöket

* Flytta. Detta är dock oftast inte ett alternativ med tanke på hur omständligt och kostsamt detta kan vara.

2. Att kontrollera spöket

* Genom att högt och tydligt säga stör mig inte till spöket.
* Genom att ha massa ljud och folk omkring sig. Detta är uppenbarligen en mycket tillfällig lösning.

3. Ta bort spöket

* Rening. Reningsritualer är högst personliga. Man bör skapa sina egna ritualer och formler, men självklart går det bra att testa och se om det kanske fungerar med t ex någon av nedanstående metoder.

En metod att rena ett hus/lägenhet/rum är att använda sig av salvia. Dock inte vanlig salvia. Det bör vara vitsalvia och seder tillsammans. Tänd salvia/seder-knippet så att det glöder. Sedan går man runt i huset med det o låter röken sprida sig. Låt fönstrena vara öppna. Fokusera på hur all energi blir ren och hur den dåliga energin följer med röken ut ur fönsterna och sprider sig för att försvinna i alltet.

Man kan också försöka sig på en annan sorts reningsritual, där man sprider sin egen energi i rummen i huset. D.v.s. att rena med sig själv.

* Skyddssymboler. Att rita in personliga skyddssymboler i luften i huset. I detta fallet krävs det dock att man har en ganska god kännedom i ämnet. Symboler är precis som reningsritualer också personliga, men om man vill använda symboler konstruerade av andra kan man använda t ex pentagrammet.
* Att fånga spöket. T ex genom att lura ner spöket i ett ihåligt föremål.
* Att tvinga spöket att gå till ljuset. Här handlar det om att försöka övertala spöket att han/hon är just ett spöke och att denne skulle få det mycket bättre i andevärlden. Förmodligen kommer man att behöva fråga varför spöket är kvar i vår dimension. Kanske finns det en olöst konflikt kvar från då spöket levde i en fysisk kropp. Försök då att lösa problemet.När det gäller spökfördrivning så finns det gemensamma nämnare med hemsökelse, som medium tar man kontakt med anden och kanaliserar andens berättelse och varför han/hon vandrar.
Oftast är anden fast i den fysiska världen och oftast till det egna huset, att de väntar på någon eller inte hittar någon t e x en anhörig.
Det finns också andar som helt enkelt inte får ro och då kan det handla om en snabb och oftast våldsam och helt oväntad död. Då kan det också vara som så att anden inte vet att han/hon är död och inte vet var de är någonstans, det fysiska har plötsligt försvunnit och verkligheten de kände, är borta.
Det de då gör, är allt för att försöka få kontakt så de får den hjälp de behöver och därför hemsöker de hus/hem/familjer vilket självklart kan vara nog så skrämmande.

Ett medium går igenom huset och följer på så sätt andens spår och energin och lokaliserar epicentrum (där energin utgår ifrån) för att sedan ta kontakt.
Man berättar för närvarande vad man upplever när man följer anden och känner energin och detta kan oftast bekräftas av de boende.

Alla medier jobbar inte på samma sätt när de tar kontakt med en ande, vissa är trancemediala, d v s att anden går in i mediets kropp för att berätta, de flesta gör som jag och kanaliserar budskapet/andens berättelse.
Under tiden man har kontakt så försöker man öppna dörrar så att anden själv känner friheten att gå, på så sätt så förstår anden att det är dags.
Många andar förstår inte att de inte har i den fysiska världen att göra, de kanske anser att huset måste vaktas e t c men när dörren öppnas, så kan anden gå i frid.
Det första man måste göra är att lösa kopplingen som finns mellan anden och huset/hemmet för oftast så finns det en och även om så inte är fallet, så måste anledningen till oro fram.
Det går aldrig att ”bara” dundra in i ett hem som hemsöks, guida en ande till andra sidan och sen hoppas på det bästa.

När anden har gått så kan man behöva rena platsen från energier, även om de flesta följer med anden och detta kan man göra på olika sätt.
Det är inte alltid man behöver göra det och man får också utgå från sig själv, alla har någon metod som fungerar bra.

De har alla en anledning till att besöka oss, även om vi kan uppleva ett starkt obehag eller en oerhörd rädsla men roten till besöket är det viktiga. Vid pendling kan man också få kontakt med oroliga andar och då får man göra som man nu läst.
Vid extremt svåra fall av hemsökelse/spökfördrivning kan man få använda alla metoder man kan och kanske även återkomma till platsen igen eller kontakta spökjägare.
normal
"Räddning"


Räddning är inget man bör hålla på med/försöka sig på om man inte är utbildad och erfaren. Behöver man spökutdrivning så bör man kontakta ett seriöst och erfaret medium.

När vi ska hjälpa över en ande till andra sidan är det självklart viktigt att börja med att kommunicera med anden för att se efter varför han/hon är kvar.

Ibland vet inte ens anden om att han/hon är död. Då får man börja med att försöka förklara det. Det kan inte vara så trevligt att leva som en jordbunden ande. Vi gör dem en stor tjänst när vi hjälper över dem på andra sidan. Men det går inte att tvinga över en ande till andra sidan. Men vi kan berätta för dem hur de ska göra för att gå över samt berätta för dem att det inte är något farligt. Det är tydligen väldigt vanligt att anden är rädd för det där ljuset och därför inte vågar gå in där. Ibland kan anden även förknippa ljuset med helvetet som kyrkan ville få oss att tro att vi skulle hamna om vi syndade. Ljus kan ju lätt förknippas med djälvulens eld. Det har hänt att anden stannar kvar pga att den själv anser sig ha syndat o därför inte vill gå mot ljuset i fall något hemskt skulle hända dem där.

Anden har ju självklart känslor precis som vi och vi måste vara väldigt ödmjuka o förstående i vår kommunikation till dem. Vi måste på ett tryggt sätt förmedla till dem att det är för att hjälpa dem vi ber dem gå mot ljuset.

Efter att man hjälpt anden över till ljuset kan det vara skönt att rena sig själv och huset från gamla energier. Det kan man bla göra med salvia eller havssalt.
Till överst på sidan Gå ner
Användarens profil
 
Hur driver man bort onda andar
Föregående ämne Nästa ämne Till överst på sidan 
Sida 1 av 1

Behörigheter i detta forum:Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
The Intergalactic Retrogaming Museum! :: Allmänna Diskussioner :: Humorhörnan! :: Religion!-
Hoppa till: